TOC Oorsprong Ekologisch vlees

Oorsprong Ekologisch vlees

Welkom op de nieuwe site van de Oorsprong. We zijn bezig te site te optimaliseren waardoor sommige onderdelen van de site nog niet (geheel) bruikbaar zijn. Ons excuus hiervoor.

De Oorsprong is een ekologische veehouderij met koeien, varkens en schapen. Het bedrijf staat aan de rand van Noordlaren op het puntje van de Hondsrug. Op geringe afstand van de boerderij liggen diverse natuurgebieden zoals het de Drentse Aa en het Zuidlaardermeergebied. Het vlees dat verkocht wordt heeft zijn naam aan het laatst genoemde gebied te danken. De koeien en schapen leven in terreinen met bos, moeras en weide. Hun groei is langzaam en constant. Dat geldt ook voor de verwerking van het vlees. Het maken van hammen en andere vleeswaren vindt plaats zonder de gebruikelijke hulpstoffen als kleurstof, smaakversterkers, conserveringsmiddelen.

Op deze site vindt u alle informatie over de boerderij en kunt u vlees bestellen. Ook willen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen en activiteiten op het bedrijf.

 

 

Privacy-verklaring