Home > De DierenVarkens

De varkens van de Oorsprong zijn uniek in hun soort. Elk varken is verschillend, de een is wit, de ander gevlekt en weer een ander is helemaal rood. Hieronder staat beschreven wat de oorzaak is van deze diversiteit en is verder informatie te vinden over de varkens.

Wannneer we terug kijken vinden we wilde zwijnen als voorouders van het "Oorsprong varken". Daarnaast hebben de dieren voorouders van de rassen Pietrain, Duroc en het Nederlands landvarken. De zeugen op de boerdrij worden door een Duroc beer gedekt welke mooi rood en imposant van uiterlijk is. Door de verschillende voorouders is een sterk en uniek varken ontstaan.

Een varken wil van nature in de grond kunnen wroeten. Zijn neus is beresterk en erg geschikt om te graven. Tijdens het wroeten vindt het varken zaden, wortels en insecten die hij zich heerlijk laat smaken. In de varkensweide achter de boerderij kunnen de varkens naar hartelust graven en wroeten in de modder. Graag doen ze een dutje of nemen een bad in de modder. Als de modder opgedroogt is schuren ze de modder van hun lijf. Op deze manier raken ze meteen de huidparasieten kwijt.

Door gevarieerd voedsel en een langzame maar constante groei is de vleeskwaliteit van onze varkens uitstekend. Het vlees wordt verwerkt tot diverse kwaliteitsproducten zonder kunstmatige hulpstoffen. Naast de traditionele producten als karbonades bestaat het assortiment tevens uit diverse vleeswaren en luxe producten. Het assortiment kan op deze site bekeken en eventueel besteld worden. ShopFactory (TM). Click Here.