Home > ActiviteitenUitreiking keurmerk Gegarandeerd Groningen

Op vrijdag 29 Juni 2007 heeft de Oorsprong het streekproducten keurmerk Gegarandeerd Groningen ontvangen uit de handen van Jeroen Niezen, wethouder in Haren voor Groen Links. De uitreiking van het keurmerk ging vooraf met een wedstrijd veldboeket plukken.

Leerlingen van de basisschool uit Noordlaren hebben met zeer veel enthousiasme prachtige veldboeketten gepluk in de weilanden aan de Osdijk. Via gemaaide paden werden de kinderen geleid naar de mooiste plekjes in de polder voor net dat ene mooie bloempje. Via een plank over de sloot werd de oversteek gemaakt naar een ander weiland waar nog een mooie rij Kattenstaarten bloeide welke de al prachtige boeketten extra kleur gaven. Nu de boeketten klaar waren werden deze beoordeeld door een jury die de moeilijke taak had om een groot en een klein boeket uit te zoeken als winnaar. 

Gedurende de beoordeling arriveerden de gasten die bij de uitreiking van het keurmerk waren. Onder de genodigden waren onder andere de bestuursleden van de stichting Keurmerk Streekproducten Groningen en Jeroen Niezen, wethouder van Haren. De laatst genoemde had de eervolle taak om namens de jury een prijs uit te reiken aan de winnaars van de veldboeket wedstrijd. Zichtbaar onder de indruk van de boeketten ging hij over tot de uitreiking van het keurmerk Gegarandeerd Groningen aan Jelle Norder. Hij prees zich gelukkig met de aanwezigheid van een dergelijk bedrijf als de Oorsprong in zijn gemeente. Ook de stichting Keurmerk Streekproducten Groningen is blij dat er nu een ruim assortiment aan biologische vleesproducten met het keurmerk geproduceerd worden. Echte Groninger kwaliteitsproducten verdienen het om (h)erkend te worden.ShopFactory (TM). Click Here.